Wie zijn we?

Andrew | Dries | Koenraad | Simon |

Andrew

Als De Corde-lid en koorzanger apprecieer ik mijn medezangers hun enthousiasme en neus voor (oude) muziek, vervloek ik hun superieure leesvaardigheid, en zegen ik hun muzikale oordelen en analyses.

Zelf ben ik van Antwerps-Limburgse origine, doe ik "iets met computers" en geniet ik van de natuur, de muziek, en de liefde. Naast De Corde zing ik in het koor Koordinaat, en regelmatig komt daar ook toneel bij. Verder ligt er nog een dwarsfluit in de kast die ik graag eens terug zou willen vastnemen.

Dries

Hoewel een van de jongste leden in De Corde, ben ik ook diegene met de hoogste anciënniteit. Mijn passie voor oude muziek neemt een grote plaats in in mijn leven, ik ben zanger en trombonist (sacqueboute=baroktrombone) in tal van amateurprojecten.  


Daarnaast werk ik in de gehandicaptensector, ben ik gelukkig getrouwd met Leen en speel ik in Omelette, een zevenkoppige groep met nederlandstalig eigen werk.

Koenraad

Ik ben de secretaris van De Corde en ik schrijf de verslagen van onze vergaderingen (die vergaderingen op zich zijn al de moeite om bij De Corde te komen). Daarnaast ben ik nog een beetje judoka af en toe, maar mijn leven bestaat eigenlijk vooral uit muziek: ik studeer piano en compositie aan het conservatorium van Brussel en ik blaas ook nog een beetje op mijn traverso wanneer ik nog vrije tijd over heb. 

 

O ja, mocht het U interesseren, ik ben geboren op de Belgische nationale feestdag in het jaar Onzes Heren 1987, wie kan rekenen, ziet dus dat ik de jongste ben van De Corde. 

Simon

Na mijn schooltijd in mijn geboortestad Brugge studeerde ik musicologie aan de KU Leuven. Vervolgens maakte ik er een doctoraat over zestiende-eeuwse polyfonie en nu woon ik in Brussel en werk ik in het onderwijsbeleid. Al vele jaren zing ik in verschillende koren en ensembles. Ik dirigeer ook het kamerkoor Florilegium uit Kessel-Lo. 

 

De Corde zie ik als een mooie kans om in een kleine bezetting intensief bezig te zijn met vocale muziek. In volgorde van regelmaat voorzie ik De Corde van flauwe moppen, nieuwe partituren uit de bibliotheek van musicologie en centen (in de hoedanigheid van penningmeester).