Hier vind je een overzicht van huidige en vorige concerten. Voor tickets kan je eenvoudigweg mailen naar tickets@decorde.be.

 

 

L’Amfiparnaso

Datum: zaterdag 27 oktober 2018 om 20:00

Locatie: De Melkerij, Kerkstraat 22A, Veltem

De madrigaalkomedie Amfiparnaso, gecomponeerd en geschreven door Orazio Vecchi in 1594, geldt als een voorloper van de opera. Vecchi noemde het aanvankelijk een “commedia armonico” verwijzend naar het commedia dell’ arte theater dat in die dagen van de late Italiaanse renaissance erg in trek was. Carnavaleske scènes worden afgewisseld met dramatische dialogen.

De personages van de komische en de tragische verhaallijnen worden niet individueel vertolkt maar door de gehele uitvoerdersgroep.

ZANG

  • vokaal ensemble De Corde: Dries Fonteyn (Tenor en Altus), Andrew Wils (Tenor), Simon Van Damme (Bariton), Koenraad Sterckx (Bas)
  • gastzangeres Hanne Raport-Hautekiet (Sopraan)

KNEPH ENSCENERING

  • dans: Evert De Maeyer (eindwerk Danscentrum Jette) en Chiëla Wellens
  • animatiefilm: Theodoor De Roey, Douwe Rubben en Ilse Wijnen
  • regie en dans coaching: Ilse Wijnen

www.decorde.be www.KNEPH.be

Venite exsultemus

Datum: zondag 05 november 2017 om 15:00

Locatie: Sint Kwintenkerk, Naamsestraat 160A, Leuven

Schitterende muziek uit de Duitse vroeg-barok van componisten als Heinrich Schütz, Samuel Scheidt en Michael Praetorius. De Corde is voor de gelegenheid uitgebreid tot acht zangers, vijf historische blazers (cornetten en trombones) en basso continuo.

Reis rond de wereld in 2 concerten

Data:

  • zaterdag 24 juni 2017 om 18:00
  • zaterdag 24 juni 2017 om 20:30

Locatie: STUK (Naamsestraat, Leuven) Twee concerten op één dag!

  • Recital met Elke Elsen (dwarsfluit), Tomoko Honda (piano), Pieterjan Moeys (klarinet) en Koenraad Sterckx (piano) om 18 u.
  • Vocaal Ensemble De Corde (& friends) op muzikale wereldreis om 20.30 u.

Met tussendoor een intercontinentaal buffet.

Les Tentations du Chevalier Clément

Datum: zondag 09 oktober 2016 om 19:00

Locatie: Abdij van Averbode

Deel 2 in de saga rond Ridder Clément. We volgen onze held vanaf zijn terugkeer uit de oorlog, waarna hij de ene na de andere beproeving moet doorstaan…

Portugese Passie

Datum: zaterdag 02 april 2016 om 20:00

Locatie: Leuven, kapel Romaanse Poort

In een uitgebreide gemengde bezetting van tien zangers en basso continuo brengt De Corde muziek van de ‘vergeten’ Portugese componist João Lourenço Rebelo.  Zijn vroeg-barokke composities zijn voor hun tijd bijzonder expressief, gedurfd en adembenemend mooi. 

Weens Nieuwjaarsconcert

Datum: zaterdag 23 januari 2016 om 20:00

Locatie: Ensemblezaal, Stuk, Naamsestraat Leuven

De Corde zoals je ons nog nooit zag! Ondersteund door een houtblazerskwintet met onder andere ex-zanger Pieterjan Moeys, trakteren we jullie op een heus Weens nieuwjaarsconcert. Enkele nieuwjaarsmelodieën combineren we met enkele typische thema’s uit de Weense romantiek. Soms serieus, soms humoristisch, maar vooral veel sfeer. Muziek van componisten als Beethoven, Haydn, Mozart en Strauss.

Les aventures du Chevalier Clément

Datum: zaterdag 17 oktober 2015 om 20:00

Locatie: Sint-Michielskerk, Leuven

We nemen jullie mee op de avonturen van ridder Clément, die omwille van geldgebrek in het leger gaat en zo zijn geliefde moet achterlaten. Het verhaal wordt verteld met behulp van renaissancechansons uit de zestiende eeuw, een vertelster en een blazerskwartet.

Membra Jesu Nostri

Datum: zaterdag 02 mei 2015 om 20:00

Locatie: Kerk Heilige Familie Boven-Lo, Heidebergstraat 262 Kessel-Lo

Op zaterdag 2 mei brengen we de Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude, een Duitse componist uit de vroeg barok, te situeren tussen Bach en Schütz. De Membra Jesu Nostri is een cyclus van zeven wondermooie cantates waarin Buxtehude zeven lichaamsdelen van Jezus Christus bezingt. Met vijf zangers zijn we deze keer, aangevuld met basso continuo, twee violen en zelfs enkele gambisten.

Cueurs desolez

Datum: zaterdag 14 juni 2014 om 20:00

Locatie: Herent, Onze-Lieve-Vrouwplein

Datum: zaterdag 18 oktober 2014 om 20:00

Locatie: Kapel Leo XIII, Vesaliusstraat 2, Leuven

Datum: zondag 19 oktober 2014 om 20:00

Locatie: Sint-Lodewijkkerk, Osylei 73, Mortsel

Op zaterdag 14 juni grijpen we terug naar de oude liefde van De Corde, de renaissancepolyfonie. We zetten de componist Pierre de la Rue, die werkzaam was bij Margaretha van Oostenrijk, centraal. 
Het belooft een mooi programma vol contrasten te worden: de la Rue is gekend voor werken met een opvallend lage tessituur: Zo brengen we de missa conceptio tua voor vijf mannenstemmen. Dit wordt aangevuld met werken waar vrouwenstemmen en enkele renaissance-instrumenten de hoofdrol spelen.

Ich fahr dahin

Datum: zaterdag 01 maart 2014 om 20:00

Locatie: Kerk Heilige Familie Boven-Lo, Heidebergstraat 262, 3010 Kessel-Lo

De Corde brengt een concert Duitse vroeg-barok, met het Musikalische Exequien van Heinrich Schütz als hoogtepunt.